Gör en professionell hårtransplantation i Turkiet

Om du har bestämt dig för att du skulle vilja göra en hårtransplantation är det först och främst viktigt att du hamnar på rätt ställe. Det ska vara en professionell klinik med erfaren personal, där du känner dig trygg och väl bemött.

Idag väljer många att åka utomlands för ingreppet. Du kan till exempel genomföra en trygg hårtransplantation i Turkiet och samtidigt få en trevlig resa på köpet. Det krävs dock lite planering och för att både upplevelsen och transplantationen ska bli så optimal som möjligt får du här några tips på vad du bör tänka på.

Skaffa bra information om ingreppet

Många män drabbas av håravfall av genetiska eller åldersrelaterade orsaker men det är långt ifrån den enda gruppen som råkar ut för det. Kvinnor och yngre kan också drabbas, och det finns många olika anledningar, som exempelvis stress, dåliga kostvanor och sjukdomar. Vid en hårtransplantation tas friska hårceller från skalpen som sedan placeras på de kala områdena, och inom några månader till ett år har en ny, frisk kalufs vuxit fram.

Eftersom det handlar om ett ingrepp är det viktigt att följa de instruktioner du får gällande eftervård. Ska du resa till Turkiet är det viktigt att du får några dagar på dig att för återhämtning efteråt, så boka inte hemresan direkt efter operationen. Det är också viktigt att undvika sol och ansträngande fysiska aktiviteter, så varför inte ta tillfället i akt och njuta av en god bok i skuggan vid hotellpoolen? Just att läsa är mycket avstressande och kan till och med hjälpa läkningsprocessen.

Rent praktiskt är det också bra att veta att du inte behöver något särskilt visum för att komma in i Turkiet, trots att landet inte är medlem i EU, så länge vistelsen är kortare än 90 dagar. Det behövs inte heller några särskilda vaccinationer, men det kan vara värt att fundera på en spruta mot Hepatit A.